Saturday, December 2, 2006

Η ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Όπως θα παρατηρήσατε, έχουν αφαιρεθεί όλα τα προηγούμενα posts. Ο λόγος; Υψηλά ιστάμενα πρόσωπα Πανεπιστημιακού Ιδρύματος ενοχλήθηκαν από την αναφορά στις καταλήψεις και την απλή διαπίστωση μίας συνηθισμένης -δυστυχώς - πραγματικότητας: ότι με την πρώτη αφορμή (κινητοποιήσεις φοιτητών, καιρικά φαινόμενα...) σημαντικό μέρος του προσωπικού δεν εμφανίζεται στο χώρο εργασίας του. Αυτό αφορά περισσότερο το διοικητικό προσωπικό και λιγότερο τα μέλη ΔΕΠ, ευτυχώς. Για του λόγου το αληθές, τη συγκεκριμμένη ημερομηνία που ανέβηκε το επίμαχο post προσπάθησα επανειλλημένα να επικοινωνήσω με πολλές διοικητικές υπηρεσίες, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Τα υψηλά ιστάμενα πρόσωπα ενοχλήθηκαν ακόμα από την (υβριστική, κατά την άποψη τους) φράση "Την κοπάνησαν οι μάγκες". Συγγνώμην, αλλά γράφουμε σε blog, όχι στην εφημερίδα του κατηχητικού. Εάν κάποιος ενοχλείται από τα περιεχόμενο ενός ιστοτόπου, ας μην τον επισκέπτεται. Τόσο απλά!

Το συγκεκριμμένο post κατηγορήθηκε και για διασυρμό του Ιδρύματος. Πως είναι αυτό δυνατόν τη στιγμή που το blog είναι ανώνυμο και το Ίδρυμα δεν κατονομάζεται; Στην απλή αυτή ερώτηση υπήρξε μία απίστευτη απάντηση: κάποιοι προσπάθησαν να συνδέσουν το παρόντα blogger με συγγενικούς δεσμούς με άλλο blogger και μέσω Τρίπολης να ανακαλύψουν το Ίδρυμα. Ξεχνούν ασφαλώς ότι στην ιντερνετική δημοκρατία τα φαινόμενα απατούν και η ανωνυμία ενός blogger υπάρχει ακριβώς για την προστασία της ελευθερίας του λόγου! Επίσης, με βάση τις εμπιστευτικές πληροφορίες από υψηλά ιστάμενο πρόσωπο ενός από τα Τμήματα του Ιδρύματος, εντοπίστηκε και το άτομο που ανακίνησε το όλο θέμα στέλνοντας αριστερά και δεξιά e-mail και το οποίο παρα λίγο να βλάψει πραγματικά το Ίδρυμα. Επιφυλασσόμεθα για την αποκάλυψη της ταυτότητας του σε μελλοντικό post.

12 comments:

Rodia said...

Και τη συγγενική μας μούρλα με τα επιστημονικής φαντασίας κείμενα, πού θα τη μοιραζόμαστε, ε;
Αντε γρήγορο ανέβασμα ξανά! Νιώθω ορφανό...

σμουτς!:-)

(όλοι συγγενεις είμαστε, αυτό είναι δύσκολο να το αντιληφθούν μερικοι μερικοί)

funEL said...

.., τώρα να το ανεβάσουμε το κομμεντ... ή θα σας τρέχουνε για το υβριστικό μιαρόν λινκ... εμεις θα το αφήσουμε και ο πούτιν βοηθός...
+δεμασαμελεμε+

akindynos said...

Δια του παρόντος ενημερώνω τα ΥΙΠΠΙ ότι το τράβηγμα αυτιών και καλωδίων είναι δραστικό όταν γίνεται προληπτικά.

Γιατί το επίμαχο ποστ, όπως και όλα τα άλλα, παρά τη διαγραφή έχει αποθηκευτεί από το γνωστο ευάγες ίδρυμα.

Τον γκούγκλο εννοώ, όχι το ΠΙ το οποίο υπηρετούν τα ΥΙΠ.

Ελπίζω η ενδεχόμενη νέα ενόχληση των ΥΙΠΠΙ από αυτή τη συγκλονιστική εξέλιξη να μην προκαλέσει πτώση του μετοχής του γκουγκλ.

(είναι πάνω από το κεφάλι μου)

twitterfilter said...

!!!!

victor said...

@rodia

Οικογένεια, πραγματικά! Και ξέριεις τι λένε, έ; You mess with me, you mess with my family!

Σμούτς επίσης και ευχαριστώ!

@funel

Η πλάκα είναι ότι οι φωστήρες ΥΙΠΠΙ δεν έχουν ΚΑΜΜΙΑ επαφή με τη σύγχρονη ηλεκτρονική κοινωνία, αλλοιώς δεν θα λέγανε ότι είπαν, ούτε θα δίνανε "εντολή" για το κατέβασμα του post (πανεπιστημικακοί δάσκαλοι σου λέει - ναι, καλά!). Ευτυχώς, αντιπροσωπέυουμε τη Λερναία Ύδρα στη σύγχρονη της, καλή εκδοχή της. Ένα post κόβεις, δέκα ανεβαίνουν. Ο αγώνας τώρα αρχίζει!

victor said...

@akindynos

Μα έχει δημοσιευτεί και σε Θεσσαλονικιώτικη εφημερίδα.

@chocolate

Αυτή ήταν ακριβώς η πρώτη μου σκέψη όταν διαπίστωσα τομέγεθος της κακοήθειας και της ανοησίας, ιδιαίτερα του ατόμου που χρησιμοποίησε το internet σαν ένα κοινό κουτσομπολίστικο εργαλείο για να "καρφώσει" το επίμαχο ποστ. Μερικές φορές σκέφτομαι ότι δεν αξίζουμε να χρησιμοποιούμε τη θαυμαστή νέα τεχνολογία που άλλοι φτιάξανε για μας.

victor said...

@funel

Ασφαλώς και να ανεβάσετε το comment!

Ecumene said...

Κουράγιο..
((((

victor said...

@ergotelina

Ευχαριστώ!

Σταυρούλα said...

Βίκτωρα, γερά και με τσαμπουκά! Ηλίθιοι κακεντρεχείς υπάρχουν παντού! Τρόμαξα στην αρχή που δεν εμφανιζόταν το μπλογκ!

victor said...

@renata


Έτσι θα σας άφηνα; Σιγά μην τρομάξουμε. Απλά ήθελα να σκεφτώ πάνω στον καλύτερο τρόπο αντίδρασης!

ellinida said...

Λαός ενωμένος ποτέ νικημένος .
Ανεγκέφαλοι υπάρχουν παντού .
τα σέβη μου