Friday, April 8, 2011

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Ο πίνακας που ακολουθεί είναι από σχετικό γκάλοπ του in.gr.




Εντάξει, και εγώ δεν θέλω το κράτος να θεωρεί ιδιοκτησία του το σώμα μου, ακόμα και μετά θάνατον. Ειδικά μάλιστα με την κυβέρνηση-μπάχαλο (για αυτό και ψήφισα "Μάλλον Ναι" - να έχουμε και καμμία επιφύλαξη).

Αλλά, βρε παιδιά, 66% ΟΧΙ; Δηλαδή από που θα βρούμε τα μοσχεύματα (και δυστυχώς είναι πολλές οι ανάγκες); Από τους εξωγήϊνους ή τίποτα τριτοκοσμικούς/τεταρτοκοσμικούς φουκαράδες; Γιατί, κακά τα ψέμματα, το εμπόριο οργάνων καλά κρατεί.

Πάνω που πίστευα ότι ο εθελοντισμός έχει αναδείξει την καλή, όχι-ατομιστική πλευρά του Έλληνα. Φεύ;

3 comments:

An-Lu said...

Απο ποιο συννεφακι ξεφυγες ειπαμε;

GeroGriniaris said...

Οι λαοί διαμορφώνονται από την εκάστοτε εξουσία σε συνεργασία με τον τύπο.
Το αποτέλεσμα του γκάλοπ δείχνει την αποτυχία της κυβέρνησης που άκαιρα και χωρίς καμία προετοιμασία έφερε ένα τέτοιο νομοσχέδιο.
Οι δημοκρατικές κυβερνήσεις οφείλουν να ακούν και να προετοιμάζουν τον λαό πριν προσπαθήσουν τέτοιες αλλαγές.
Οι δημοκρατικές, είπα άρα δεν περίμενα κάτι καλύτερο από τη δική μας.

victor said...

@ anlu

Από κάπου πολύ ψηλά.

@GeroGriniaris

Συμφωνώ αγαπητέ, δεν έχουμε ουσιαστική δημοκρατία.Εδώ υποθηκεύτηκε η τσέπη μας για τις επόμενες 3 γενιές, στο νόμο για τιςμεταμοσχεύσεις θα σταματούσαν; Βέβαια, θεωρώ ότι για το αποτέλεσμα του συγκεκριμμένου γκάλοπ ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό τα μέσα, που έδωσαν ευθύς εξαρχής τη γραμμή τους, αντίθετη προς την κυβερνητική. Σε άλλα όμως θέματα (βλ. ιδιωτικά πανεπιστήμια, νοσκομεία κ.λ.π.), η προπαγάνδα των media συμβάδισε με τις προθέσεις τις πολιτείας, τις οποίες προσπαθεί να εφαρμόσει με το γνωστό διαλλακτικό πρότυπο "Αποφασίζουμε και διατάζουμε", γαρνιρισμένο με την επίφαση της "Διαβούλευσης" (άλλη πατέντα και αυτή).